'Uur van Puur' interviewt Catharine Keyl

Anna Maria Giannattasio heeft zaterdag 4 mei in haar programma ‘Uur van Puur’ om 15.00 uur een bijzonder interview met journaliste, schrijver, documentairemaker en presentatrice Catherine Keyl. Haar boek Oorlogsvader gaat over het moment dat Catherine Keyl tijdens een spelletje ontdekt dat geen van de aanwezige jongeren weet wat of wie ‘een nazi’ is. Dat is de start van haar zoektocht naar haar verleden in naoorlogs Den Haag.

De nazi’s en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken had, tekenden haar jeugd. Haar vader keerde in 1945 terug uit concentratiekamp Sachsenhausen. Zijn leven en dat van haar gezin waren daarna getekend door zijn oorlogstrauma’s.

Het had ook invloed op haar beroepskeuze. In het interview noemt Keyl dat één van haar redenen om te kiezen voor het beroep van journalist was dat ze niet wilde dat mensen in de toekomst zomaar klakkeloos naar de trein gaan als machthebbers je dat opdragen.

Goede eerlijke, informatieve journalistiek is nodig. Landelijk, regionaal en zeker lokaal.

Luister naar dit openhartige interview aankomende zaterdag om drie uur op Radio Aalsmeer.

Foto: Anna Maria Giannattasio

Gepubliceerd: 30 april 2024 om 12:06 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×