Gemeenteraad verkent toekomst bibliotheek

Aalsmeer – De Aalsmeerse gemeenteraad verkent actief de ontwikkelingen in de regio door regelmatige werkbezoeken aan lokale organisaties. Op 22 maart bezochten raads- en commissieleden de bibliotheek in De Oude Veiling als voorbereiding op het bespreken van de nieuwe bibliotheekvisie.

De bibliotheek is niet slechts een uitleenplek voor boeken, maar evolueert tot een dynamisch centrum voor persoonlijke groei, culturele ontplooiing en gemeenschapsvorming. Met 6000 leden en 80.000 bezoekers per jaar heeft de bibliotheek al een stevige lokale basis, maar streeft naar grotere inclusiviteit en effectiviteit in haar dienstverlening.

Tijdens het werkbezoek presenteerde de bibliotheek haar plannen voor een ‘leven lang leren’ en diverse programma’s gericht op verschillende doelgroepen, zoals het Taalhuis en kindervoorstellingen. De uitdagingen, zoals het digitaliseren van diensten en het bevorderen van leesplezier, werden ook besproken.

De opgedane inzichten zullen een rol spelen in de nieuwe bibliotheekvisie die later dit jaar in de commissie en de raad wordt behandeld. De raadsleden erkennen de cruciale rol van de bibliotheek in Aalsmeer als een centrum van kennis, cultuur en ontmoeting.

Gepubliceerd: 4 april 2024 om 22:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×