Koningsdag: Aubade op Raadhuisplein

Aalsmeer – Op zaterdag 27 april wordt Koningsdag in Aalsmeer en Kudelstaart traditioneel gevierd met een mix van festiviteiten en vrijmarkten. De dag begint officieel met een aubade op het Raadhuisplein om 09.00 uur, waarbij nieuw gedecoreerden om 9.15 uur worden verwelkomd. Naast een muzikale verrassing en het hijsen van de vlag, wordt het Wilhelmus gezongen, gevolgd door een Oranjereceptie in het raadhuis voor genodigden.

Tijdens Koningsdag zelf vinden er in de buurten en wijken diverse private festiviteiten en vrijmarkten plaats. De gemeente benadrukt om voorzichtig te zijn, vooral in de buurt van spelende kinderen. Het advies is om te voet of per fiets te komen, tenzij er sprake is van een beperking.

Bij de vrijmarkten gelden standaardregels, zoals een verbod op versterkte muziek, de verkoop van etenswaren en alcohol zonder vergunning, en het verbod op verkoop op de weg en vluchtheuvels. Het gebruik van lachgas is overal in de gemeente verboden en wordt streng gehandhaafd.

De politie en gemeentelijke handhaving zullen tijdens Koningsnacht en -dag aanwezig zijn om onvergunde feesten, te snel varen en andere overtredingen te voorkomen. De gemeente benadrukt het belang van een gezellige en veilige viering, zowel voor feestvierders als omwonenden.

Feestgangers worden gevraagd hun afval mee te nemen en thuis weg te gooien om de omgeving schoon te houden. Voor meer informatie over festiviteiten op Koningsnacht kan je  de websites van diverse  lokale horecagelegenheden raadplegen.

Foto: archieffoto (Laurens Niezen Fotografie)

Gepubliceerd: 23 april 2024 om 20:59 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×