Brievenbus voor 'Hemelpost' geopend

Aalsmeer – Op de begraafplaats Aalsmeer werd op dinsdag 16 april j.l. een speciale brievenbus voor ‘Hemelpost’ onthuld door wethouder Sven Spaargaren en initiatiefneemster Marion Weij. Deze brievenbus biedt nabestaanden de mogelijkheid om symbolisch brieven, tekeningen of gedichten naar de hemel te sturen.

De brieven worden op groeipapier geschreven, dat zaadjes bevat. Periodiek worden deze brieven verzameld en geplant in de pluktuin van de begraafplaats, waar ze letterlijk tot bloei komen. Dit initiatief, dat bijdraagt aan rouwverwerking, is kosteloos beschikbaar op de begraafplaats Aalsmeer. Vergelijkbare brievenbussen voor ‘Hemelpost’ zijn verspreid over Nederland, en ze dienen als een manier om te communiceren met overleden dierbaren. Voor kinderen kan het plaatsen van tekeningen in de brievenbus een startpunt zijn voor gesprekken over verlies.

Gepubliceerd: 23 april 2024 om 21:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×