Royal FloraHolland boekt verlies in 2023

Aalsmeer – Het jaar 2023 was een uitdagend jaar voor kwekers, met een daling van 3,2% in volume en marges die onder druk stonden in de sierteeltsector. Ondanks een lichte stijging van de gemiddelde prijzen met 2,2%, bleef deze beneden de inflatie. Royal FloraHolland leed een verlies van 17 miljoen euro na belastingen, maar boekte tegelijkertijd succes met cruciale strategische mijlpalen.

Inspanningen om zwarte cijfers te schrijven in 2024 zijn gericht op kostenbesparing en tariefsverhogingen. Het digitale platform Floriday groeide sterk, met meer dan twee miljard euro directe omzet in 2023. Het veilsysteem werd verbeterd, met bijna 30% van de klokomzet die centraal werd geveild eind 2023.

Financieel gezien leed Royal FloraHolland in 2023 meer verlies dan verwacht, voornamelijk door inflatie en stijgende kosten. Echter, het bedrijf heeft een sterke financiële basis met voornamelijk schulden bij de eigen leden in de vorm van certificaten.

Met een focus op groei, productiviteitsverbeteringen en stabiliteit in financiering, blijft Royal FloraHolland optimistisch over de toekomst.

Gepubliceerd: 11 april 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×