'Weekend Magazine' met historische film

Zaterdag 6 april interviewt Jan van Veen van ‘Weekend Magazine’ een medewerker van Stichting Oud Aalsmeer over de historische film van de maand april. Deze maand zijn dat twee films, over de trouwdag van Bram & Annie en over Mantel manufacturen.

De films staan op de website van Oud Aalsmeer, maar zijn ook via TV Aalsmeer te bekijken. Vrijdag 12 april om 11.00 uur en zaterdag 13 april om 13.00 uur worden ze uitgezonden.

Bram van de Velde en Annie Nieuwkoop trouwden op 24 oktober 1953. Bram was binnenlands lijnrijder met snijbloemen en zijn collega’s zorgden voor het transport. De bloemengrossierauto’s werden versierd en als volgwagens in de bruidstoet ingezet. In de film zien we het versieren van de wagens en ook volgen we de stoet van de Aalsmeerderdijk naar het gemeentehuis in Hoofddorp. En vandaar naar Aalsmeer waar de bruiloft werd gevierd bij Kniep in Vrouwentroost. We zien hoe Aalsmeer, de Aalsmeerderdijk en de Kruisweg eruit zagen in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. De film is door Annie Nieuwkoop beschikbaar gesteld.

Mantel manufacturen heeft bestaan van 1893 tot 1997. In de film zien we de opening van de winkel, Zijdstraat 75, rond 1947. Ook volgen we de start van de nieuwbouw van de winkel op de hoek Zijdstraat / Van Cleeffkade in 1958. De film is gemaakt door Jaap Mantel en Daan Offerman en beschikbaar gesteld door Ton Offerman. De foto’s die bij deze film worden vertoond zijn aangeleverd door Wim Roodenburg.

Dick P. van der Zwaard heeft de films opgenomen in het filmarchief van Stichting Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca.33 minuten. Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud
Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

Foto: still Historische Film april 2024

Gepubliceerd: 2 april 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×