Brons voor Ruben Spaargaren bij World Team Cup

Antalya – In het Turkse Antalya veroverden de Nederlandse rolstoeltennismannen de derde plaats tijdens de World Team Cup. Ze versloegen Frankrijk met 2-1 in de strijd om het brons op het prestigieuze landentoernooi. Aalsmeerder Ruben Spaargaren speelde een cruciale rol in de overwinning.

Het duel begon met Maikel Scheffers, voormalig nummer 1 van de wereld, die tegen Frédéric Cattaneo uitkwam. Scheffers won de eerste set, maar Cattaneo vocht terug en won de beslissende set in een spannende tiebreak.

De tweede confrontatie tussen de kopmannen won Spaargaren van Stéphane Houdet in twee sets (6-4, 6-4). Het dubbelspel bracht de beslissing, waar Spaargaren en Scheffers met een overtuigende 10-5 overwinning de bronzen medaille veiligstelden.

De Nederlandse vrouwen moesten het zilver accepteren, na een nederlaag tegen China. Kopvrouw Diede de Groot leed haar eerste nederlaag na 145 opeenvolgende overwinningen, waardoor China met de titel naar huis ging.

Foto: Mathilde Dusol (ParaNieuws)

Gepubliceerd: 13 mei 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×