Recordopbrengst Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart

Kudelstaart – Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart 2024 gaat de boeken in als een historische avond in het overvolle Dorpshuis Kudelstaart. Een recordopbrengst van € 39.610, het afscheid van het oude bestuur én veilingmeester Dick Venema en een prachtig bedrag van € 5.600 voor de burgemeester. Kortom, een vliegende start voor de nieuwe groep Kudelstaartse vrijwilligers die de komende jaren deze mooie Kudelstaartse traditie in ere voortzetten.

Al ruim twintig jaar worden op de zaterdagavond vóór Moederdag honderden kavels geveild om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de clubs, verenigingen en stichtingen uit Kudelstaart. Saamhorigheid is hierin hét sleutelwoord: het ene deel van Kudelstaart doet wat voor het andere deel, en die saamhorigheid was er zeker afgelopen zaterdagavond. Er werd door de aanwezige Kudelstaarters goed en veelvuldig geboden op allerlei verschillende kavels, van een pan soep tot twee business seats voor een wedstrijd van Arsenal in Londen; er zat voor iedereen een leuke kavel bij.

Het hoogtepunt van de avond was het kavel van de burgemeester, een traditie tijdens de veilingavonden. Ook deze keer werd er flink geboden voor de diensten van Gido Oude Kotte, zeker toen hij aangaf dat hij het geboden bedrag zou verdubbelen. Uiteindelijk boden Frans Sparnaaij en Frank de Vries het meest en zal de burgemeester, net als vorig jaar, aanwezig zijn tijdens Amsterdamse Bos Golf.

De grote opkomst, de informele sfeer en de drukte aan de bar zorgden voor een supergezellige avond, dat voor de organisatie net zo belangrijk was als een mooie opbrengst. Missie geslaagd.

De recordopbrengst van bijna €40.000 zal nog oplopen, doordat er nog een substantieel bedrag bijkomt door de vele dorpsdonaties, de opbrengsten uit de Kavelkrant en de ruim 45 bedrijven en personen die onderdeel zijn van de KudelCompany.

Het geld gaat goed besteed worden, want er zijn al veel aanvragen van de Kudelstaartse verenigingen binnengekomen. De komende periode zal het nieuwe bestuur zich over deze aanvragen buigen en eventuele donaties toekennen, door Kudelstaart voor Kudelstaart.

Het bestuur wil de drie veilingmeesters Dick, Gert en Ronald, alle vrijwilligers, donateurs, de KudelCompany en bovenal de bieders en kopers van de vele kavels hartelijk danken voor hun bijdrage. Zonder jullie was deze historische avond niet mogelijk geweest. Zet zaterdagavond 10 mei 2025 alvast in je agenda. Tot volgend jaar.

 

 

Foto: Kicksfoto's

Gepubliceerd: 13 mei 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×