Gemeente verbetert wandelpad bij watertoren

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer start binnenkort met werkzaamheden om de toegankelijkheid van het wandelpad nabij de watertoren te verbeteren. Dit gebeurt ondanks een lopende beroepsprocedure van omwonenden. Het pad naar de boulevard wordt opgehoogd om het geschikt te maken voor rolstoelgebruikers, waarvoor een deel van het hek bij de watertoren verplaatst moet worden. “We lopen een risico,” erkent de gemeente in een memo.

Het huidige wandelpad langs de Westeinderplassen is al jaren een probleem voor mensen die slecht ter been zijn. Bij de Mensinglaan is er een geleidelijke opgang, maar ten noorden van de watertoren ontbreekt een toegankelijk pad. Rolstoelers moeten halsbrekende toeren uithalen om via een betonnen trapje weg te komen.

De rechtbank wees eerder het beroep van de omwonenden af, maar hoger beroep bij de Raad van State loopt nog. De gemeente wil echter niet langer wachten met de verbeteringen, ondanks de onzekerheid over de uitspraak. De kosten van de werkzaamheden worden geschat op 100.000 euro en worden gedekt uit het projectbudget Waterfront.

Bron: ‘Nieuws in Aalsmeer’
Foto: Nieuws in Aalsmeer

Gepubliceerd: 29 mei 2024 om 7:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×