Insectenhotel ter ere van imker Roel

Aalsmeer – Afgelopen weekend ontving kinderboerderij Boerenvreugd een speciaal insectenhotel van de Nederlandse Bijen Vereniging Amstelland. Jan Westerhof van de NBV schonk het hotel als eerbetoon aan de overleden imker Roel Naber, die een belangrijke rol speelde in de imkervereniging en de kinderboerderij.

“Roel was drie keer Nederlands kampioen bij de honingkeuring en zorgde altijd met passie voor de bijen,” aldus Westerhof. Het insectenhotel, geplaatst bij het grote konijnenhok, laat bezoekers zien hoe metselbijen nestelen en zich ontwikkelen. “Metselbijen steken niet, dus bezoekers hoeven niet bang te zijn,” voegde Westerhof toe.

Roels weduwe onthulde het hotel tijdens de ceremonie. Dominique van der Aar, die door Roel werd opgeleid, heeft zijn imkertaken overgenomen. “Dominique zorgt met veel enthousiasme voor de bijenvolken,” meldde het bestuur van Boerenvreugd. Het hotel is een blijvende herinnering aan Roels toewijding en liefde voor bijen.

Gepubliceerd: 28 mei 2024 om 7:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×