Verbeteringen Ophelialaan gepresenteerd

Aalsmeer –  Op 22 mei organiseerde de gemeente Aalsmeer de tweede inloopbijeenkomst over de herinrichting van het winkelgebied Ophelialaan en omgeving. Tijdens de bijeenkomst konden inwoners en winkeliers hun feedback op de plannen geven. “We willen dat iedereen zich gehoord voelt en bijdragen kan leveren aan dit project,” aldus de gemeente.

De avond werd bijgewoond door 36 geïnteresseerden en was een vervolg op de eerdere bijeenkomst van 14 februari. Belangrijke wijzigingen in het ontwerp omvatten verbeterd schuin parkeren, snelheidsremmende maatregelen, en meer groenvoorzieningen. Daarnaast is er aandacht besteed aan fietsenstallingen, bankjes, straatkleuren en verlichting. De wijkagent was ook aanwezig om de veiligheid van het nieuwe ontwerp te bespreken.

“Deze bijeenkomst was de laatste kans voor kleine aanpassingen,” verklaarde een gemeentewoordvoerder. De gemeente zal beoordelen of de voorgestelde wijzigingen in het ontwerp kunnen worden opgenomen. Daarnaast worden er nog proefsleufboringen uitgevoerd om de haalbaarheid van de plannen te bepalen.

De werkzaamheden beginnen met de vernieuwing van de riolering in de Ophelialaan en Primulastraat Noord, waarbij gelijktijdig het winkelgebied wordt aangepakt. Verdere rioolvernieuwing in de wijk volgt in latere fases, afhankelijk van de beschikbaarheid van nutsbedrijven. De omgeving wordt tijdig geïnformeerd over de voorbereidingen voor de reconstructie.

Gepubliceerd: 28 mei 2024 om 21:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×