KickASS, financiering culturele initiatieven op nieuwe manier

Aalsmeer – Cultuur Punt Aalsmeer (CPA) introduceert KickASS, oftewel de Aalsmeer Subsidie Speeddate. Op deze manier biedt het bewoners de mogelijkheid hun culturele ideeën te realiseren door snel en laagdrempel subsidie aan te vragen. Eigenlijk is het geen aanvraag maar een pitch die live gegeven wordt aan een driekoppige jury. Geen moeilijk procedures, jargon en lange wachttijden meer, maar een snelle en persoonlijke afhandeling. Er kan in het Nederlands en in het Engels gepitcht worden. Vanaf €100 tot max €2500 per aanvraag.

Wat is KickASS?
KickASS is een makkelijke en laagdrempelig manier om lokale initiatieven te financieren, waarbij een aanvrager geen ervaring hoeft te hebben met het schrijven van subsidieaanvragen. De aanvrager hoeft zijn of haar hoofd niet te breken over elke komma in een aanvraag of het opstellen van een projectbegroting. Het idee kan mondeling worden toegelicht in het Nederlands of Engels. Een particulier kan een aanvraag doen zonder ingewikkelde rechtsvormen en hoeft dan geen dertien weken te wachten op de uitslag, dat is de Aalsmeer Subsidie Speeddate.

Hoe werkt KickASS?
Tijdens deze speeddates krijgt elke aanvrager 30 minuten de tijd: 10 minuten om zijn of haar idee te pitchen en 20 minuten om vragen van de jury te beantwoorden. Binnen enkele dagen hoort de aanvrager of de aanvraag is toegekend. Als deze niet wordt toegekend, krijgt de aanvrager bij een volgende ronde nog een kans om het verbeterde idee opnieuw te presenteren.

Voor wie?
Iedereen die in Aalsmeer en Kudelstaart woont of werkt en een culturele activiteit wil organiseren. Verenigingen mogen pitchen en ook individuen. Graag geven wij ook ruimte aan nieuwe of mogelijke toekomstige Nederlanders.

 

 

Gepubliceerd: 8 mei 2024 om 9:56 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×