Drukte bij schaapsscheren op Boerenvreugd

Aalsmeer – De schapen van Boerenvreugd hebben onder grote belangstelling hun winterjas verruild voor een zomercoupe. Het evenement werd gehouden in de feesttent van de boerderij welke bijna te klein was voor het grote aantal bezoekers. Schaapscheerder Eelco vroeg tijdens het scheren hulp van de kinderen. De kinderen wilden uiteraard de schaapscheerder graag helpen en dankzij de scheerders lopen de schapen weer met een keurige zomercoupe in de wei.

Waarom scheren?
Dat de schapen geschoren moeten worden omdat ze anders last krijgen van de warmte is een logische gevolgtrekking, maar er is nog een reden om de schapen te scheren. Het is essentieel voor hun welzijn en hygiëne. Maar daarmee nog niet eenvoudig. Met een goede voorbereiding, goede apparatuur en juiste scheertechniek kunnen schapen comfortabel en veilig geschoren worden. Het voorkomt oververhitting en ziektes, en zorgt voor een gezonde vacht.

Wol spinnen
De demonstraties wol spinnen en wol vilten werden ook goed bezocht en bij het knutselen konden de kinderen hun creativiteit kwijt en een prachtig schaapje maken dat natuurlijk mee naar huis mocht.

Gepubliceerd: 6 mei 2024 om 19:51 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×