KickASS Stimuleert Cultuurinitiatieven in Aalsmeer

Aalsmeer – Inwoners en werkenden van Aalsmeer krijgen de kans om hun culturele ideeën te realiseren met het KickASS-initiatief. Dit project biedt eenmalige subsidies van €100 tot €2.500 aan voor kunst- en cultuuractiviteiten in Aalsmeer en Kudelstaart, met als doel actieve cultuurparticipatie te bevorderen.

Voorbeelden van mogelijke projecten zijn buurtpicknicks met muziek, wijkfeesten met straattheater, verrassingsconcerten in verzorgingstehuizen, graffiti-marathons en andere creatieve evenementen.

Het proces begint met een aanmelding voor een speeddate, waarbij deelnemers op verschillende data hun plannen kunnen presenteren. Deze speeddates vinden plaats op 10 juni, 8 juli, 23 september, 21 oktober en 25 november. Tijdens de speeddate krijgen deelnemers 30 minuten de tijd om hun idee te presenteren, gevolgd door een vragenronde van het panel.

Binnen enkele dagen na de presentatie wordt bekendgemaakt of het idee is goedgekeurd. Bij goedkeuring hebben de deelnemers een jaar de tijd om hun project uit te voeren.

KickASS biedt hiermee een platform voor lokale initiatieven en bevordert culturele betrokkenheid binnen de gemeenschap.

Gepubliceerd: 24 mei 2024 om 7:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×