Spoorlijnpad komt terug: werkzaamheden starten in september

Aalsmeer – De aanbesteding voor de vernieuwing van het Spoorlijnpad tussen het Bielzenpad en de Stommeerkade is toegekend. Aannemer Damsteegt zal begin september aanvangen met de voorbelasting van de weg. Na een periode van voorbelasting zal het fiets- en voetpad worden aangelegd, naar verwachting gereed in juni 2025.

Het Spoorlijnpad was eerder verwijderd vanwege noodzakelijke verplaatsing van kabels en leidingen voor de aanleg van de Burgemeester Hoffscholteweg. Nu deze werkzaamheden zijn voltooid, kan het pad opnieuw worden aangelegd, inclusief een rotonde die de Burgemeester Hoffscholteweg zal doorkruisen, waarbij de snelheid wordt verlaagd naar 30 km per uur voor veiligere oversteek.

Daarnaast wordt een fiets- en voetpad aangelegd tussen het Spoorlijnpad en de Nicolaas Walensdreef, zodat bewoners van het nieuwbouwproject Polderzoom 2 (Stommeerhoff) het Spoorlijnpad en aansluitende routes kunnen gebruiken. De aannemer zal beginnen met het grondwerk en voorbelasting aan de zijde van de Burgemeester Hoffscholteweg, nabij Wissel 39, met bouwverkeer dat deels via Wissel zal rijden, wat mogelijk wat overlast kan veroorzaken voor de omgeving.

Gepubliceerd: 15 mei 2024 om 20:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×