A9 bij Amstelveen langer afgesloten

Aalsmeer – Iedereen die dit weekend, maar ook maandagochtend 17 juni gebruik wil maken van de A9 bij Amstelveen moet rekening houden met extra verkeerhinder en reistijd van mogelijk een uur. De heropening van Rijksweg A9 bij Amstelveen, gepland voor maandagochtend om 05.00 uur, is uitgesteld tot minstens 07.00 uur.

De vertraging in beide richtingen is te wijten aan het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug, dat door de verwachte wind pas in de nacht van zondag 16 juni op maandag 17 juni kan plaatsvinden.

Rijkswaterstaat verbreedt en vernieuwt de Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het aanvoeren en inhijsen van het bredere brugdek zou oorspronkelijk eind mei plaatsvinden. Hoewel dit niet kon doorgaan vanwege slechte weersomstandigheden, was de A9 dat weekend wel afgesloten in verband met andere werkzaamheden aan de snelweg.

Omdat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn, kan de planning nog steeds wijzigen. Weggebruikers wordt geadviseerd om actuele informatie te volgen via www.rwsverkeersinfo.nl en www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Foto: Rijkswaterstaat

Gepubliceerd: 16 juni 2024 om 13:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×