Column: "Aalsmeer; je bent mooi!"

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week Wilco Hoogeveen: “Aalsmeer; je bent mooi!

Daar zitten we dan, in een koud en nat Aalsmeer halverwege juni. Dat is niet wat ik graag zie, maar het grauwe weer houdt al weken koppig stand. Waar de zon zich soms in de loop van de dag hoopvol laat zien en je denkt dat het misschien eindelijk beter gaat worden, laten de grijze wolken vol regen al die hoop snel weer wegspoelen. Dus dan ga je op zoek naar andere straaltjes zonneschijn. Voor mij is dat het uitkijken naar die echte zwoele zomerse Aalsmeerse feestdagen. Mijn tickets voor de Feestweek zijn binnen, via via. Maar ook de bandjesavond 29 juni (jaaaa eindelijk weer!) en de wederopstanding van Plaspop 6 juli laten mijn Aalsmeerse feesthart harder kloppen. Twee maandjes later trappen we dan de echte Feestweek af met wat al 20 jaar mijn favoriete Aalsmeerse feest is: Vuur en Licht op het Water op 7 september. Een week later sluiten we de mooie zomer af met de Pramenrace op 14 september. Zoveel moois komt er nog aan! Ik denk dan ook dat de zon daar gewoon op aan het wachten is. Het spaart haar krachten totdat de Aalsmeerders het het meest nodig hebben bij al die evenementen in de buitenlucht.

Je zal zien; vanaf 28 juni krijgen we 2,5 maand non-stop zomer! 25 graden en zonnig met ’s nachts een buitje voor de plantjes en zodat je lekker koel kunt slapen. De plassen blijven blauwalg-vrij en omdat opeens iedereen zich op de fiets verplaatst verdwijnt de verkeerschaos in het centrum 2,5 maand lang als sneeuw voor de zon. Het Raadhuisplein blijft zo leeg van auto’s die maanden dat men besluit er tijdelijk gezellige terrasjes met live-muziek op te plaatsen en het wordt de hele zomer een plein en centrum vol leven en gezelligheid. Op het water gaat een pizza-boot varen zodat het eten naar al die hongerige mensen op die bootjes komt en in Aalsmeer Oost zijn ze plotseling een keer klaar met wegwerkzaamheden (kun je je dat nog voorstellen?). Iedereen geniet na van het Europees Kampioenschap voetbal dat ‘we’ hebben gewonnen en in de gemeenteraad vindt iedereen elkaar opeens weer aardig.

Goed, ik liet me even gaan in mijn zomerse dagdromen en zal weer teruggaan naar de realiteit. Gelukkig is alles wat in de eerste alinea staat echt. En dat is voldoende om in deze grijze dagen een zonnige glimlach op mijn gezicht te toveren. Aalsmeer; je bent mooi!

Wilco Hoogeveen is 32 jaar oud en eigenaar van Turf Real Life Gaming BV waarmee hij unieke spellen ontwerpt, bouwt en exploiteert. Dit doet hij onder andere aan de Oosteinderweg, in de Watertoren van Aalsmeer en op het Fort in de Kwakel. Maar op 8 jaar ‘op avontuur’ in Delft na, is hij ook een Aalsmeerder in hart en nieren die zijn dorp aan het herontdekken is, als ondernemer en als bewoner van het centrum.

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 16 juni 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×