Aalsmeer Flower Festival: een weekend vol schoonheid

Aalsmeer – Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni vindt het Aalsmeer Flower Festival plaats, een evenement vol bloemen en kunst in de ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer. De Historische Tuin en het Flower Art Museum vormen het decor voor kleurrijke bloemarrangementen, boeiende tentoonstellingen en diverse activiteiten.

In de Historische Tuin, waar de tuinbouwontwikkeling sinds de 17e eeuw centraal staat, worden 180 soorten hortensia’s tentoongesteld. Naast bloemenpracht kunnen bezoekers genieten van foto’s van insecten door Fotoclub Perspektief en indrukwekkende bloemarrangementen van Christa Snoek. Hoogtepunten zijn de bloemenveilingen op zaterdag en zondag, evenals bloemstylingdemonstraties door Barry Overdevest. Rondvaarten over de Westeinderplassen zijn ook beschikbaar.

Het Flower Art Museum biedt de tentoonstelling ‘Hanakotoba – De Japanse bloementaal’, en bloemdesigns van Marloes Joore. Workshops Origami en bloemschikken met hortensia’s worden gehouden, en op zondag zingt vrouwenensemble Davanti.

Beide locaties zijn dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.aalsmeerflowerfestival.nl.

Foto: Joyce Goverde

Gepubliceerd: 14 juni 2024 om 18:16 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×