Aandacht voor historische film juni bij 'Weekend Magazine'

Deze maand staat de historische film van Stichting Oud Aalsmeer in het teken van Aalsmeer Centrum. De film is van Alderden (Stokkeland), met als onderwerpen het Molenpad, de bouw van het Raadhuis en het vervangen van de bruggen in de Van Cleeffkade.

Presentator Jan van Veen interviewt een medewerker van Stichting Oud Aalsmeer tijdens zijn programma ‘Weekend Magazine’ zaterdag 8 juni om 12.00 uur.

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 14 juni is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 15 juni, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

Allereerst zien we hoe de mensen leefden en woonden aan het Molenpad, zowel winter- als zomeropnamen. Bijvoorbeeld de voorbereidingen van het verlichten en versieren van het Molenpad in de corsoweek. Tevens beelden van de sloop van de
huizen die moesten wijken voor de bouw van het Raadhuis en Raadhuisplein. Het tweede onderwerp in deze film is de bouw van het Raadhuis van 1959 tot 1961. Hiervan uitgebreide beelden van het grondwerk tot en met het plaatsen van het standbeeld van de godin Flora op haar hoge sokkel. Ook wordt de aankomst van de gasten voor de opening van het Raadhuis getoond. Als derde onderwerp zien we de sloop van de bruggen in de Van Cleeffkade en de bouw van de duikers die hiervoor in de plaats zijn gekomen.

De film komt uit het archief van Oud Aalsmeer en is beschikbaar gesteld door Peter Boogaard. Dick P. van der Zwaard heeft de films opgenomen in het filmarchief van Stichting Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca.34 minuten.

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 4 juni 2024 om 10:48 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×