Column: "Een gouden weekend"

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor Aalsmeerders of Kudelstaarters. Deze week de 85e column van Ernst de Jong: ‘Een gouden weekend’.

Ik zit in de auto onderweg van Leipzig naar Aalsmeer. Ofschoon het nog donker is, ben ik al een klein uurtje onderweg en is er vooralsnog weinig verkeer op de weg. Wanneer ik zo’n 7 uur in de auto moet zitten, heeft het mijn voorkeur dat voornamelijk ‘s nachts te doen zodat de files grotendeels vermeden worden en ik, wanneer ik thuis kom, nog iets aan mijn dag heb.

Het was een productieve week. Drie dagen lang met je verkoopteam optrekken en gezamenlijk een, voor ons, belangrijke beurs bezoeken, is nu eenmaal zeer bevredigend, daar wij in korte tijd heel veel klanten hebben kunnen spreken. Nu ben ik op weg naar huis, de sterren beginnen te verbleken en langzaam beginnen in het oosten de eerste tekenen van een nieuwe dag zich aan te kondigen. Heerlijk zo’n lentemorgen met het vooruitzicht dat het weekend voor de deur staat. Ik ben benieuwd wat er allemaal op het programma staat.

Rond een uurtje of half 11 ben ik thuis. Nadat ik mij opgefrist heb, een heerlijk kopje koffie met mijn vrouw heb gedronken, vraag ik wat de plannen zijn voor vandaag. Dat valt eigenlijk enorm mee. Ik mag nog een paar uurtjes mijn administratie bijwerken en ‘s middags gaan wij even naar vrienden in Ouderkerk aan de Amstel om een aardigheidje in de brievenbus te doen voor een vriendin die vandaag jarig is, maar waarschijnlijk gewoon nog aan het werk is. Tot onze verrassing is zij, en ook haar man, thuis en worden wij meteen uitgenodigd om binnen te komen, plaats te nemen in de tuin en te proosten op haar verjaardag. Vervolgens zijn wij met onze vrienden mee de stad in gegaan om te eten en gezellig in een Jordanese kroeg te borrelen met veel bekenden en ook onbekenden.

Ik ben deze avond ‘De Bob’. Dit past mij prima, omdat ik tenslotte al vanaf 4 uur ‘s morgens wakker ben en morgenochtend vroeg weer wil gaan golfen. Bijkomend voordeel is dat ik de avond heel bewust meemaak en nu alles kan navertellen hoe een dag waar niets gepland stond, spontaan kan veranderen in een dag vol leuke verrassingen en activiteiten.

Zaterdag, nog vóórdat de wekker gaat, sta ik op om na het ontbijt rond een uur of 8 alweer op de golfbaan te staan. Het beloofd weer een mooie dag te worden en de eerste zonnestralen doen de nog aanwezige dauw in het gras verdwijnen als sneeuw onder de zon. Het leuke aan golfen is dat je, zelfs wanneer je als een hark staat te spelen, toch enorm kan genieten van de mooie natuur.  In de middag staat een heerlijk vaartochtje, in een sloep, naar de Amsterdamse grachten op het programma. Dit zal zoals gewoonlijk ook wel weer hilarisch worden, maar eerst wil ik mijn column, waarin ik jullie een klein inkijkje geef in een fantastisch weekend dat zeker nog niet ten einde is, inleveren bij de redactie van Radio Aalsmeer. Geniet van de zomerse dagen, het leven kan echt heel mooi zijn.

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 23 juni 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×