Commissie luchtvaartzaken dringt aan op nachtsluiting

Aalsmeer – De Commissie Luchtvaartzaken van de Aalsmeerse gemeenteraad heeft kritiek geuit op de luchtvaartplannen van minister Harbers. In een brief dringen zij aan op een volledige nachtsluiting van Schiphol tussen 23.00 en 07.00 uur en een aanzienlijke vermindering van het aantal vluchten. Deze reactie volgt op een rechterlijke uitspraak die Schiphol dwingt binnen 12 maanden overtredingen van regelgeving te beëindigen.

De gemeenteraad benadrukt dat handhaving van de regels en een forse reductie van vluchten cruciaal zijn voor de gezondheid en het welzijn van de inwoners. Ondanks technologische innovaties blijft geluidsoverlast een probleem. De commissie beklemtoont dat nachtrust essentieel is, vooral voor kinderen, en dat geluidshinder hun gezondheid schaadt.

Hoewel een deel van de bevolking economisch afhankelijk is van de luchthaven, heeft de toename van vluchten geleid tot onacceptabele overlast. De gemeenteraad eist meetbare verbeteringen in geluid en uitstoot. De brief is ook verstuurd naar de Eerste en Tweede Kamer.

Gepubliceerd: 13 juni 2024 om 22:07 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×