Groen avontuur, nieuw elan en fotowedstrijd bij de Bovenlanden

Aalsmeer – Groep acht van basisschool De Samen Een van juf Merel beleefde een groen avontuur. Bestuurslid Anna-Maria Giannattasio van Stichting de Bovenlanden kwam langs op school en nam de stoere jongens en meisjes mee de natuur in tijdens een exclusieve fotoworkshop. “Altijd fijn om samen met enthousiaste jeugd de rijkdom van de Aalsmeerse Flora en Fauna vast te leggen.”

Waarom is de Bovenlanden zo belangrijk voor Aalsmeer?
Giannattasio zegt: “Kijk om je heen! We hoeven niet naar ver weg of spannende oorden. We hebben hier een fantastisch gebied waarvan heel veel mensen niet eens weten dat het er is. Bomen, bos, water, natuur, het is zo enorm belangrijk voor onze wereld. Dit is wat we nalaten aan onze kinderen, dit is hun toekomst. Door erbij betrokken te zijn hoop ik dat ik een brug kan slaan zodat heel Aalsmeer en Kudelstaart gaat zien hoe prachtig het hier is en hoe zuinig we erop moeten zijn.

Stichting de Bovenlanden staat aan het begin van een bijzonder feestelijk jaar want bijna dertig! jaar geleden is de natuurbeschermingorganisatie opgericht. Ja,ja,  de tijd gaat hard. Dit is een goede aanleiding om de liefde voor de Aalsmeerse natuur vanaf nu samen te vieren met een jaar vol evenementen en activiteiten vol inspiratie, avontuur en dus educatie.”

Fotowedstrijd
Giannattasio gaf deze dag uitleg over de Bovenlanden fotowedstrijd die binnenkort start. Ook komt er een verjongde nieuwe website zodat de stichting er zeker weer 130 jaar tegenaan kan. Hoogtepunt van de dag was de fotoworkshop. “De kinderen gingen met hun beste maatje en camera op pad om het perfecte plaatje te schieten. Na al die weken regen zag Aalsmeer er heerlijk groen en sappig uit. Zo heeft elk nadeel heeft zijn voordeel”, aldus het nieuwste bestuurslid. “En het is altijd mooi om je eigen omgeving door de ogen van anderen te zien.”

Komende maanden volgt er meer informatie over dit jubeljaar van Stichting de Bovenlanden en de fotowedstrijd.
Foto: Stichting de Bovenlanden

Gepubliceerd: 18 juni 2024 om 16:55 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×