Studenten ontdekken innovatie in glastuinbouw

Aalsmeer – Een groep van 75 ICT-studenten van het NOVA College uit Haarlemmermeer bezocht onlangs diverse glastuinbouwbedrijven in Aalsmeer. De studenten, afkomstig van de opleidingen Smart IT, Software Development en Infrastructuur, kregen een kijkje achter de schermen bij Bunnik Bromelia, FM Group en Aphrodite Orchidee. Tijdens de rondleidingen ontdekten ze de cruciale rol van ICT in de moderne glastuinbouwsector.

Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer benadrukt het belang van deze excursies: “Veel leerlingen uit Hoofddorp waren nog nooit in een kas geweest! Via CollegeTour ontdekken ze zelf hoe divers het werken in de glastuinbouw is en welke mogelijkheden er zijn.”

Voorafgaand aan het bezoek gaf 88% van de studenten aan geen interesse te hebben in een carrière in de glastuinbouw. Na afloop overwoog echter 51% een stage of baan in de sector, mede door de indrukwekkende demonstraties van IT-leveranciers zoals IsoHorti Innovators en Hoogendoorn.

De CollegeTour, een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West, zet zich in om technisch talent te interesseren voor de glastuinbouw. In juni bezoeken de studenten de internationale tuinbouwvakbeurs GreenTech in Amsterdam.

Foto: Greenport Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 juni 2024 om 13:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×