Kinderraad en energiecoaches geven energielessen

Aalsmeer – Leden van de Kinderraad Aalsmeer hebben samen met Aalsmeerse Energiecoaches afgelopen week gastlessen verzorgd op vijf basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. Ongeveer 200 leerlingen werden geïnformeerd over klimaatverandering, energiebesparing en duurzame energie.

“De energieke groep 8 van basisschool De Ruimte in Kudelstaart weet raad met lastige vragen over Klimaat en Energie,” zegt energiecoach en klimaatburgemeester Theo Bergonje. “Ze zijn goed voorbereid door Daniëlla en Izabel van de Kinderraad.”

Op de Jozefschool inspireerde energiecoach Jasper Aagten de leerlingen om thuis gloeilampen te vervangen door spaarlampen en korter te douchen. “Alle kids gaan vanavond thuis aan de lampen voelen op zoek naar gloeilampen en zorgen dat er spaarlampen voor in de plaats komen.”

De kinderraad, tijdens haar zittingsperiode gefocust op energiezuinigheid, ontwikkelde de energieles zelf. De lessen bevatten onder andere een isolatieproefje met een ijsklontje en een energiebespaarquiz. “De meest duurzame energie is energie die je niet gebruikt!” benadrukken de jonge energiecoaches.

Gepubliceerd: 25 juni 2024 om 22:51 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×