Nieuwe Woonvisie ter inzage: nadruk op nieuwe bouwprojecten

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer legt op woensdag 5 juni de nieuwe Woonvisie 2024-2030 ter inzage. Gedurende zes weken kunnen inwoners hun mening geven over het document, dat zowel digitaal als op het raadhuis beschikbaar is. Reacties kunnen gestuurd worden naar wonen@aalsmeer.nl.

De woonvisie beschrijft de plannen van de gemeente om de woningnood aan te pakken. Na overleg met belanghebbenden in april en mei, is de conceptversie aangepast. “De behoefte aan woningen is enorm,” aldus wethouders Willem Kikkert en Bart Kabout. Zij benadrukken dat de gemeente zich richt op nieuwe bouwprojecten zoals Oosteindedriehoek, Westeinderhage en De Tuinen van Hornmeer, evenals flexibele woningbouw in de linten.

Geïnteresseerden kunnen de woonvisie bekijken op officielebekendmakingen.nl of fysiek op het raadhuis. De inzageperiode biedt inwoners de kans om feedback te geven, waarna de visie in oktober aan de gemeenteraad wordt voorgelegd voor besluitvorming.

Gepubliceerd: 5 juni 2024 om 19:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×