Oranjekoorts in Kudelstaart?

Kudelstaart – Het Nederlands elftal heeft zijn eerste wedstrijd op het EK 2024 in Duitsland gespeeld tegen Polen. De zwaarbevochten, maar verdiende overwinning werd uiteraard met gejuich ontvangen door de Oranje-fans. Maar wat doet dat met de Oranje-koorts in Aalsmeer en Kudelstaart?

Een rondritje door Kudelstaart levert een (oranje)kleurig beeld op in diverse straten. Maar leeft het EK echt? Je krijgt voetbalplaatjes bij de boodschappen, de etalages worden versiert met oranje attributen, vlaggetjes worden opgehangen, maar of je nu echt kunt spreken van Oranjekoorts?

“Natuurlijk hangen we vlaggen en slingers op. Als echte voetbalfans doen we dat ieder EK en WK”, zegt een Kudelstaarter die liever zijn naam niet genoemd wil hebben. “Maar ik vind niet dat er al sprake is van echte oranjekoorts. Daarvoor moeten we wat verder in het toernooi zijn en moet Oranje natuurlijk resultaten neerzetten.”

De eerste wedstrijd geeft in ieder geval goede hoop dat de Oranje Leeuwen de poulefase gaat overleven. We zijn benieuwd of dit de Oranje-koorts in Aalsmeer en Kudelstaart doet stijgen.

Foto: Elbert Huijts

Gepubliceerd: 17 juni 2024 om 8:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×