Bloeiende hemelpost-brieven troosten nabestaanden

Hemelpost-brievenbussen zijn op diverse locaties in Nederland te vinden, waar ze een waardevolle rol spelen bij rouwverwerking. Sinds dit voorjaar ook op de Algemene begraafplaats in Aalsmeer. Deze brievenbus biedt nabestaanden de mogelijkheid om symbolisch brieven, tekeningen of gedichten naar de hemel te sturen.

De ingezonden brieven en tekeningen worden gemaakt op groeipapier met zaadjes. Na regelmatige lediging wordt het groeipapier met tekst of tekening geplant in de pluktuin van de begraafplaats, waar ze letterlijk tot bloei komen. Initiatiefneemster Marion Weij vertelde aan onze verslaggever: “Afgelopen donderdag zijn er 66 hemelpost brieven (op vergeet-mij-niet zaden briefpapier) in de grond op de begraafplaats begraven”.

De bloemen kunnen vervolgens bij een graf of gedenkplaats worden gelegd. Het groeipapier is kosteloos verkrijgbaar op de begraafplaats. “Ik hoop dat de zaden uit mogen komen zodat deze bloemetjes weer kunnen geplukt worden en ten grave worden gelegd bij hen die zo worden gemist.”

Foto: Marion Weij

Gepubliceerd: 17 juni 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×