Pijpleiding voor parkeerkelder

Aalsmeer – Als je over de Kudelstaartseweg rijdt, zie je ter hoogte van de watertoren een vreemde buizenconstructie. Menigeen vraagt zich af wat dit is en waar dit voor dient. We zijn op onderzoek uit gegaan en hebben het antwoord gevonden.

In de lager gelegen Roerdomplaan wordt een appartementencomplex gebouwd met een parkeerkelder er onder. Hiervoor moet een bouwput gegraven worden en het overtollige grondwater weggepompt worden. Daarom heeft de aannemer een tijdelijke pijpleiding aangelegd naar de Westeinderplassen. Voor de lozing is vergunning verleend door het Hoogheemraadschap van Rijnland.

De lozing van het grondwater zorgt echter voor troebel water in de Surfkom. “Of de bruine bovenlaag op het zwemwater wordt veroorzaakt door smerig grondwater vanuit de Roerdomplaan of doordat de krachtige waterstraal de bodem omwoelt en daardoor zand en modder naar boven komt is onduidelijk. In principe is grondwater schoon. Vooral bij weinig wind blijft de bruine bovenlaag lang in de kom liggen”, meldt ‘Nieuws in Aalsmeer’ op haar website.

Bronnen: ‘Nieuws in Aalsmeer‘ en Gemeente Aalsmeer
Foto: Elbert Huijts

Gepubliceerd: 19 juni 2024 om 19:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×