Poëzie en dans bloeien op Boomkwekerskerkhof

Aalsmeer – Het Boomkwekerskerkhof aan de Stommeerweg vormt dit jaar opnieuw het decor voor de Gedichtentuin, georganiseerd door Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA). Het thema voor 2024 is ‘Dans’. Deze historische plek, normaal gesproken gesloten voor publiek, opent speciaal voor de gelegenheid de eerste drie weekenden van september haar deuren.

Poëzieliefhebbers worden uitgenodigd hun gedichten, geïnspireerd door dans, in te sturen vóór 4 augustus 2024. Van sierlijke balletdansers tot dartelende vlinders, deelnemers kunnen hun gedichten van maximaal 14 regels sturen naar: poezie@kunstencultuuraalsmeer.nl in Word-formaat, bij voorkeur in Garamond lettertype, grootte 24.

De geselecteerde gedichten zullen op ongeveer 25 standaards te lezen zijn in de serene omgeving van het kerkhof. Ook dit jaar wordt er een poëziebundel samengesteld. De Gedichtentuin is gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur op de eerste drie weekenden van september.

Foto: archieffoto (KCA)

Gepubliceerd: 18 juni 2024 om 21:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×