Twee weken gratis met E-bike naar je werk, ludieke actie gemeente

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer biedt inwoners de mogelijkheid om twee weken gratis een e-bike of e-bakfiets te lenen voor woon- werkverkeer. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu online een fiets reserveren. Doel van de probeeractie is om werkenden voor korte afstanden uit de auto te krijgen en op de fiets.

Gezond en effectief
De mobiliteitsorganisaties ‘De Boom en het Meer’ en ‘Breikers’ voeren de e-bike probeeractie uit voor de gemeente. “Op korte afstanden ben je met de elektrische fiets vaak sneller dan met de auto of het openbaar vervoer”, zegt verkeerswethouder Bart Kabout. “Daarnaast is het gebruik van andere vervoermiddelen dan de auto goed voor de bereikbaarheid van Aalsmeer. En bewegen is ook nog eens heel gezond!”

Voorwaarden
Er zijn wel enkele voorwaarden om mee te kunnen doen
– Je woont in de gemeente Aalsmeer
– Je rijdt minimaal twee keer per week met de auto naar je werk
– Je woont tussen de 5 en 25 kilometer van je werk af
– Je wilt uitproberen hoe het is om je woon-werk ritten met een e-bike te maken
– Je bent minimaal 18 jaar oud op de dag van het maken van de reservering

De e-bikes en e-bakfietsen worden uitgegeven door Waning Tweewielers Fietsplezierwinkel, Zijdstraat 5 in Aalsmeer en Partou Kinderopvang, Catharina Amalialaan 66E in Aalsmeer. De fietsen die kunnen worden geleend hebben een trapondersteuning tot een snelheid van maximaal 25 km/uur. De actie loopt tot en met november 2024. Op deze pagina kunt u uw aanvraag indienen.

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 12 juni 2024 om 11:14 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×