Zwanenburgbaan beperkt inzetbaar

Aalsmeer – Vanaf maandag 17 juni tot medio september zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan op Schiphol. Het systeem dat zorgt voor veilige landingen het zogeheten Instrument Landing System (ILS)  is aan onderhoud toe en dit zorgt voor aangepast baangebruik omdat de Zwanenburgbaan gedurende het onderhoud minder inzetbaar is. Hierdoor kan het zijn dat er tijdelijk meer vliegtuigen over andere omliggende gemeentes vliegen.

Belangrijke rol
José Daenen, Directeur Operations: “Een Instrument Landing System (ILS) speelt een belangrijke rol in het veilig laten landen van vliegtuigen. Het zorgt ervoor dat vliegtuigen via een optimale koers en vaste daalhoek de landingsbaan naderen. Het huidige systeem is reeds lange tijd in gebruik en om ervoor te zorgen dat we begeleiding van vluchten veilig kunnen houden, moeten we nu onderhoud uitvoeren. We gaan onder andere antennes en een localizer (een systeem dat vliegtuigen naar de landingsbaan leidt) vervangen. We doen het werk zorgvuldig en zo snel mogelijk, omdat we weten dat het effect heeft op de omgeving.”

Vooral landen
Met name voor landend verkeer is het nodig andere banen op Schiphol te gebruiken. De geluidspreferente Polderbaan en Kaagbaan blijft wel zoveel mogelijk ingezet worden.  Gedurende de onderhoudsperiode landen meer vliegtuigen op de Buitenveldertbaan (27) en de Schiphol-Oostbaan (22). Dit zorgt voor meer vliegverkeer over omliggende gemeentes. Aalsmeer lijkt enigszins gespaard te worden.

 

 

 

 

Foto: LVNL

Gepubliceerd: 6 juni 2024 om 20:49 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×