Cursus Politiek Actief weer van start

Aalsmeer – Bent u geïnteresseerd in politiek en wilt u meer betrokken raken bij de besluitvorming? Dan is dit uw kans! Gemeente Aalsmeer nodigt alle inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart uit voor de cursus Politiek Actief. Deze cursus biedt een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Voor veel mensen lijkt politiek lijkt vaak ingewikkeld en voor sommigen voelt het als ‘ver van mijn bed’. Maar politieke beslissingen op internationaal, landelijk én lokaal niveau hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. De gemeenteraad van Aalsmeer biedt daarom inwoners de mogelijkheid om de cursus Politiek Actief te volgen.

Met en zonder enige ervaring
Deze veelzijdige cursus is voor iedereen, met of zonder enige ervaring en bovendien gratis. In vier inspirerende avonden leert u alles over de politieke organisatie van Aalsmeer. U krijgt de kans om persoonlijk in gesprek te gaan met onze burgemeester, de gemeentesecretaris en gemeenteraadsleden. En zo te ontdekken hoe beslissingen worden genomen en hoe u als inwoner invloed kunt uitoefenen op de lokale politiek. Ook is er mogelijkheid tot een debattraining. Hier leert u de kunst van effectief debatteren en argumenteren. Onder professionele begeleiding oefent u in een veilige omgeving met debatteren.

Aanmelden
Aanmelden kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar griffie@aalsmeer.nl met uw naam en contactgegevens. U kunt daarbij vermelden of u ook wilt deelnemen aan de debattraining. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Informatie
Locatie: Raadhuis Aalsmeer
Data: 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 23 oktober (debattraining), 7 november 2024
Tijd: 19.30-22.00
Kosten: geheel gratis

Gepubliceerd: 6 juni 2024 om 21:17 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×