Amstelveen en Aalsmeer willen minder brugopeningen in spits

Aalsmeer – In een gezamenlijke brief aan de provincie Noord-Holland dringen de wethouders Kabout van Aalsmeer en Raat van Amstelveen aan op minder brugopeningen over de Ringvaart tijdens de spitsuren. Ze wijzen op de aanzienlijke verkeersproblemen die ontstaan door de frequente openingen van de Aalsmeerderbrug en de Bosrandbrug, beide op afstand bediend vanuit Heerhugowaard.

“De bruggen staan langer open dan noodzakelijk, wat leidt tot flinke filevorming,” aldus de wethouders. Ze verzoeken de provincie om vast te houden aan het bedieningsbesluit van 25 januari 2010, dat voorschrijft dat bruggen in de spits maximaal eens per half uur open mogen voor beroepsvaart. “We constateren dat de bruggen de laatste maanden vaker en ook voor pleziervaart worden geopend tijdens de spits,” voegen ze toe.

Daarnaast uiten Kabout en Raat hun zorgen over de efficiëntie van de bediening op afstand, vooral bij calamiteiten. Ze pleiten voor een strikte naleving van het bedieningsbesluit en vragen om een evaluatie van de huidige situatie en mogelijke aanpassingen.

Foto: archieffoto (Laurens Niezen Fotografie)

Gepubliceerd: 15 juli 2024 om 21:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×