Column: 'Hortensia happiness!'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week columnist: Henk van Leeuwen. Zijn zevende column is getiteld: ‘Hortensia happiness!’

Het weer op 3 juli beloofde al niet veel goeds: “In de ochtend aanhoudende regen en in de middag een opklaring, maar het blijft koel voor de tijd van het jaar”, aldus het weerbericht. Nou, niet bepaald een bericht om naar uit te zien als rondvaartschipper. Door de voorspelling zou het die dag op de boot niet druk worden. Nog niemand had zich voor de vaart van 13.30 uur aangemeld, dus ik ging uit van een vrije middag. Maar plots kwam er van de Historische Tuin het bericht dat één Japanse passagier zich had aangemeld en dat haar vriendin ook nog zou komen om mee te varen. Niet bepaald een winstpakker en de regen bleef maar uit de lucht vallen. Mijn insteek is dat als er zich maar twee opstappers melden, je niet moet zeuren. Zij hebben immers de moeite genomen om naar Aalsmeer te komen en wie ben ik dan om te zeggen dat het niet ‘de moeite is’ om te gaan varen. Misschien komen ze de volgende keer, als het leuk vinden, wel met de hele familie. En inderdaad op het afgesproken tijdstip meerde ik de boot af bij de Historische Tuin en stapte twee dames in regenkleding de boot op voor de vaartocht.

Zoals u wellicht weet, is het dit jaar op de Historische Tuin het jaar van de Hortensia en varen we elke dag een speciale vaartocht langs uitbundige Hortensia uitingen. Zo ook deze keer en dames lieten zich niet onbetuigd bij de uitbundig bloeiende planten. Menig fotootje en videootje werd gemaakt en zo had ik er ook wel weer lol in. Het weer knapte op en de dames werden steeds uitbundiger. Dat bracht mij op het idee om een paar leuke foto’s ter promotie van het geheel te maken. Dus op mijn vraag of dat mocht, werd onmiddellijk enthousiast gereageerd.  Ik hing er gelijk maar een themaatje aan: ‘Hortensia happiness’, want de dames waren van goede zin.  Ietwat overmoedig dacht ik: “Wat zou het leuk zijn als ze in het Japans deze vaartocht zouden aanprijzen in een videootje.” Toen ik de vraag stelde, werd ik wat vreemd aangekeken. Dat was ook niet zo gek, want het bleken dames uit China. Het filmpje is nog wel opgenomen, maar ik durf het niet te vertonen omdat ik niet weet wat er gezegd is. De kans is groot dat het wellicht niet zo lovend is als ik zou willen. De dag was al niet zo goed begonnen en of hij goed geëindigd is, blijft ongewis!

Henk van Leeuwen

Henk van Leeuwen (wie kent hem niet) is 65 jaar jaar geleden geboren op zolder bij opa en oma Van Leeuwen en woont, op een jaar na, zijn hele leven in Aalsmeer. Als Dipper medeverantwoordelijk voor het ontstaan van de Pramenrace en Plaspop. Maar Henk is ook bestuurslid van de stichting Historisch Aalsmeer, een goede bekende van Sinterklaas en Radio Aalsmeer. Zijn boterham verdient hij als schipper bij Westeinder Rondvaart en is ook nog eens onbezoldigd havenmeester op het Praamplein. Met recht een ere-burger van Aalsmeer.

Gepubliceerd: 14 juli 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×