Gemeenschappelijke beschouwingen van PvdA en GroenLinks

Aalsmeer – Voor het eerst presenteerden PvdA en GroenLinks in Aalsmeer gezamenlijk hun algemene beschouwingen bij de Kadernota 2025. De nieuwe samenwerking tussen de twee partijen verloopt positief en wordt met plezier ervaren.

In hun plannen pleiten PvdA en GroenLinks voor de bouw van 500 extra appartementen om het woningtekort aan te pakken. “Leegstaande bedrijfspanden kunnen tijdelijk worden ingezet voor woonvoorzieningen,” aldus de partijen. Zij streven naar actieve handhaving van de leegstandsverordening en ondersteunen innovatieve bewonersprojecten.

Duurzaamheid
Op het gebied van duurzaamheid willen de partijen een gezonde leefomgeving creëren met meer groen en een realistisch energietransitiebeleid. Ze benadrukken dat groenvoorziening een prioriteit moet zijn bij nieuwe bouw- en renovatieprojecten.

Zorg
Wat betreft zorg pleiten PvdA en GroenLinks voor een systeem dat bijdraagt aan het welzijn van alle inwoners, met nadruk op preventie en kwalitatieve zorg. Ze stellen de oprichting van een commissie voor om zorguitgaven en kwaliteit beter te kunnen controleren. Tenslotte willen beide partijen de overlast van Schiphol serieus aanpakken en vertrouwen zij op de maatregelen van de commissie luchtvaartzaken.

“Wij nodigen inwoners, de raad en het college uit om in gesprek te gaan over deze onderwerpen, zodat ze in de begroting voor november verwerkt kunnen worden,” besluiten PvdA en GroenLinks.

Gepubliceerd: 5 juli 2024 om 18:08 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×