Scholieren Yuverta duiken in lokale politiek

Aalsmeer – In mei en juni bezochten zes klassen van het Aalsmeerse Yuverta vmbo het raadhuis om op een interactieve manier kennis te maken met politiek. De 15-jarige scholieren namen deel aan een debatspel onder begeleiding van ProDemos, een organisatie die de spelregels van democratie uitlegt.

Tijdens deze middagen kroop de jeugd in de huid van gemeenteraadsleden en debatteerden over een voorstel voor een jongerenevenement. Ze discussieerden over diverse aspecten zoals beveiliging, milieu, alcoholbeleid en toegankelijkheid voor minderbedeelde jongeren. “Ik moest er aan wennen, vond het in het begin best wel lastig. Maar als je eenmaal echt meedoet, word je best fanatiek,” aldus een leerling.

De sessies eindigden met een vragenkwartier met raadsleden Sybrand de Vries (D66) en Marjanne Vleghaar (VVD). Vleghaar benadrukte het belang van meningsverschillen in de raad: “Dat is niet erg, maar juist goed. Zo worden de voorstellen inderdaad beter en houden we elkaar scherp.”

De gemeenteraad van Aalsmeer hecht veel waarde aan de betrokkenheid van jongeren bij politiek en democratie, en ondersteunt daarom educatieve programma’s voor scholieren.

Gepubliceerd: 2 juli 2024 om 20:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×