Stichting Nepal Benefiet helpt bij droogte in Chitwan

Aalsmeer – In de bergdorpen van Chitwan, Nepal, heerst momenteel extreme droogte, waardoor veel oogsten zijn mislukt en een voedseltekort is ontstaan. Stichting Nepal Benefiet heeft financiële hulp toegezegd om 30 families te voorzien van voedselpakketten. Deze pakketten bevatten rijst, linzen, sojabonen, kookolie en zout.

Luci Beumer legt uit waarom
Dhurba Giri, de lokale contactpersoon en projectuitvoerder van de Stichting, werd door de plaatselijke overheid van Rapti, waar Chitwan onder valt, om hulp gevraagd. Luci Beumer, voorzitter van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer, licht toe: “In de bergdorpen van Chitwan leven vooral etnische minderheden, zoals de Chepangbewoners, waarvoor wij onder andere een lunchprogramma voor schoolkinderen hebben opgezet. Door de extreme droogte zijn de oogsten mislukt en lijden vooral kinderen en ouderen aan ondervoeding.”

ANBI status maakt doneren makkelijk
De Stichting roept op tot donaties om meer mensen te kunnen helpen. Een voedselpakket voor een grote familie kost 25 euro. Donaties kunnen worden gedaan via de website www.nepalbenefietaalsmeer.nl. Stichting Nepal Benefiet heeft een ANBI-status, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting.

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer werkt aan het verbeteren van hygiëne, scholing en economie in ontwikkelingslanden, in samenwerking met de lokale bevolking en partners.

Foto: Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer

Gepubliceerd: 2 juli 2024 om 20:18 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×