'Echt Esther' duikt in historisch Aalsmeer

Maandag 19 augustus om 18.00 uur weer een nieuwe uitzending van ‘Echt Esther’ waarin een nieuw boek gepresenteerd wordt: ‘Aalsmeer, dorp in beweging, vanaf het jaar 1000 tot 1850’. Een nieuw boek dat veranderingen in Aalsmeer minutieus in beeld
brengt. Oud-Aalsmeerder Rudolf Tulp, geboren in 1950, schreef het boek en is te gast in de radiostudio.

Het boek, in twee delen, vertelt de geschiedenis van Aalsmeer, globaal verdeeld in drie tijdvakken en uitgesplitst in een dertigtal
thematisch gerangschikte hoofdstukken.  Rudolf Tulp onderzocht nauwgezet de eerdere publicaties over Aalsmeer en betrok er vervolgens ook andere bronnen bij. Het verhaal loopt vanaf de uitdaging van het nog onbetreden oergebied tot de keurig in kaart gebrachte leefgemeenschap zoals we het huidige Aalsmeer van nu kennen. Een dorp waarin de vredige overzichtelijkheid haast vanzelf spreekt.

Wat heeft Rudolf Tulp zijn nieuwsgierigheid naar de geschiedenis van Aalsmeer zo geprikkeld, dat hij besloot er een boek over te schrijven? Esther gaat er met hem dieper op in.

Ook oud-burgemeester Joost Hoffscholte komt naar de studio om over historisch Aalsmeer te praten.

Heb jij een vraag voor Rudolf of Joost, mail deze voor 19 augustus naar esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren kan overal ter wereld via www.radioaalsmeer.nl.

Foto: Rudolf Tulp

Gepubliceerd: 12 augustus 2024 om 18:32 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×