Noord-Holland investeert in veiligere wegen en fietspaden

Aalsmeer – De provincie Noord-Holland gaat de komende jaren gericht investeren in het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verminderen van overlast langs wegen en fietspaden. Dit besluit volgt na een uitgebreide analyse van 130 trajecten in de provincie, waarbij de focus lag op verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming.

Uit de analyse kwamen 26 trajecten naar voren die aandacht behoeven, waarvan op 13 locaties al werkzaamheden plaatsvinden of binnenkort starten. Voor de overige 13 trajecten worden in de komende jaren plannen ontwikkeld om de verkeersveiligheid te verbeteren en de impact op de omgeving te verminderen.

Gedeputeerde Jeroen Olthof benadrukt dat de provincie prioriteit geeft aan verkeersonveilige locaties en gebieden waar de overlast groot is. Hoewel doorstroming van autoverkeer niet langer de hoogste prioriteit heeft, blijft het belangrijk om wegen bereikbaar te houden, zeker gezien de verwachte toename van woningen in de regio. De nieuwe projecten worden opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur voor 2025.

Voor de regio Aalsmeer betreft het de volgende projecten:
N231, de Legmeerdijk tussen Aalsmeer en De Kwakel: dit fietspad is een belangrijke regionale fietsroute. De verkeersveiligheid is niet optimaal omdat de bomen dicht op de weg staan en er geen duidelijk rand is op het fietspad, de kantmarkering ontbreekt. Dit knelpunt kan met relatief kleine aanpassingen worden aangepakt.

N231 Bosrandweg en Legmeerdijk bij Amstelveen: op de N231-2 zijn er meerdere dingen aan de hand. Uit de analyses blijkt dat de bus niet goed kan doorrijden. Daarnaast is te zien dat de weg voor veel verkeersoverlast zorgt in de omgeving. Daarbij gaat het vooral om geluidsoverlast. De verwachting is dat deze overlast toeneemt met de verwachte woningbouw in de regio.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 21 augustus 2024 om 18:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×