Avonturentocht markeert start politiek jaar

Aalsmeer – Vrijdag 6 september heeft Stichting De Bovenlanden het nieuwe politieke jaar in Aalsmeer geopend met een avontuurlijke boottocht langs het natuurgebied van de Westeinderplassen. Lokale raadsleden en de wethouder kregen tijdens deze tocht een exclusief inzicht in het werk van de stichting, die zich inzet voor het behoud van biodiversiteit en cultuurhistorische landschappen in de regio.

Naast een presentatie van verschillende natuurprojecten, zoals natuurvriendelijke oevers en de seringenakkers, werd ook aandacht besteed aan de toekomstplannen voor het gebied Topsvoort. Dit project, mede gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland, omvat onder andere de aanleg van een educatief pad en een nieuwe oeverstrook.

Vrijwilligers van de stichting benadrukten het belang van hun werk voor zowel de natuur als het welzijn van de inwoners van Aalsmeer. Zonder hun inzet zou de biodiversiteit in gevaar komen, met negatieve gevolgen voor recreatie, natuureducatie en de kwaliteit van leven in de omgeving. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

Foto: Stichting de Bovenlanden

Gepubliceerd: 12 september 2024 om 19:27 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×