Cultuurprijs voor Constantijn Hoffscholte

Tijdens de opening van de Kunstroute in Aalsmeer op zaterdag 21 september, werden de jaarlijkse Cultuurprijzen uitgereikt. De Aalsmeerse bevolking kon in augustus kandidaten nomineren voor deze prestigieuze prijs. Constantijn Hoffscholte, directeur van het Flower Art Museum en oud-voorzitter van Radio Aalsmeer, ontving de Cultuurprijs, inclusief een geldbedrag van 1000 euro. Wethouder Willem Kikkert prees Hoffscholte voor zijn bijdrage aan de promotie van Aalsmeer, nationaal en internationaal, en zijn inzet voor het Flower Art Museum, de Historische Tuin en zijn eerdere werk bij het Boekhuis.

Daarnaast werd de Baanbrekersprijs uitgereikt aan Ilona Brugman voor haar inzet voor inclusie binnen Aalsmeer, met bijzondere aandacht voor haar werk als ambassadeur van het rolstoeldansen. Deze nieuwe prijs, met een geldbedrag van 800 euro, waardeerde Brugmans inzet voor de integratie van mensen met beperkingen in culturele en sportieve activiteiten.

De feestelijke opening werd verder opgeluisterd door optredens van dansgroep Happy 2 Dance, zang van The Griffins en een gedicht van dorpsdichter Marcel Harting.

Foto: Constantijn Hoffscholte

Gepubliceerd: 23 september 2024 om 7:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×