De Kunstploeg schrijft ansichtkaarten met liefde

Aalsmeer“Ik zou de hele nacht aan je kunnen schrijven”

Het nieuwste project van de Kunstploeg voor de Kunstroute van 2024 gaat de digitale wereld voorbij. Het project grijpt terug op de aloude kunst van het schrijven van een ansichtkaart die begint met het woord ‘lieve’.

Vandaag hebben we snelle en veelal vluchtige communicatiekanalen. Daar wordt veel gezegd wat misschien beter ongezegd had kunnen blijven. Door het schrijven van een ansichtkaart wordt het allemaal een stuk persoonlijker en minder oppervlakkig. En dat is wat deze tijd nodig heeft intimiteit, warmte, verbinding en liefde. Maar niet alleen dat. We leven in tijden van grote zorgen die we misschien wel met elkaar willen delen.

De Kunstploeg wil samen met mensen uit de samenleving van Aalsmeer een aantal postzakken vullen met handgeschreven en geadresseerde ansichtkaarten. Het is daarbij niet ondenkbaar dat er ansichten worden verstuurd aan hogere machten of mensen die er niet meer zijn. Wat dat betreft is het project grenzeloos en is elk thema welkom. Het idee is dat de ansichtkaarten na de Kunstroute uiteindelijk ook echt bezorgd worden. Tijdens de Kunstroute zijn de kaarten te lezen.

Zondagmiddag inloop
Het atelier van Kunstploeger Karin Borgman,(Uiterweg 185) is zondag 15 september  van 14.30 tot 16.00 uur open voor mensen die een ansicht willen ophalen en weer inleveren bij de Kunstploeg. Tijdens de Kunstroute wordt er een ‘Wall of love’ gemaakt van alle ansichten bij elkaar. Tijdens de Kunstroute kunnen bezoekers ook een bijdrage leveren aan die ‘Wall of love’. Kosten minimaal een postzegel

De Kunstploeg wil dat met dit community art project zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Aalsmeer meedoen. Iedereen is welkom om een ansicht te schrijven.

Gepubliceerd: 11 september 2024 om 11:01 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×