'Echt Esther' op en rond de Poel

Esther Sparnaaij ontvangt maandag 9 september om 18.00 uur Henk van Leeuwen en Jip Zijlstra en gaat het over van alles over de Poel hebben.

Er speelt zich nogal wat af op de Westeinderplassen, lokaal bekend als de Poel. Het geheel van eilanden en slootjes, dat is een wereld op zich. Je vindt er prachtige nieuwe natuur, gestimuleerd door onder andere Stichting de Bovenlanden. Je ziet heel oude seringenplanten. Ergens staat ook een een busplaat met aankomsttijden. Wil je zelf alles weten? Vaar dan een keer mee met Henk van Leeuwen. Op een van zijn boten vertelt hij al bijna 25 jaar aan vele gasten of Aalsmeerders over de Westeinderplas en haar historie.

Jip Zijlstra is van Hengelsportvereniging Vislust Aalsmeer. Hij begeleidt de visbijeenkomsten voor de jeugd. Deze visser vind je soms ook langs slootjes van de Poel. Voor het eerst sinds jaren beet daar een nieuwsgierige paling, die beschermd is en netjes werd terug gegooid.

Heb jij een vraag voor een van deze mannen? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl. Via www.radioaalsmeer.nl kun je overal ter wereld meeluisteren.

 

Gepubliceerd: 3 september 2024 om 22:47 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×