Gemeente Aalsmeer lanceert vernieuwde website

Aalsmeer – Sinds 26 september is de vernieuwde website van de gemeente Aalsmeer in gebruik. De site biedt een overzichtelijke structuur en verbeterde toegankelijkheid. Gebruikers kunnen nu sneller de meest gevraagde diensten, zoals paspoorten en rijbewijzen, vinden via de homepage. Daarnaast zorgen nieuwe functies, zoals een voorlees- en vertaalknop, ervoor dat de informatie voor iedereen beter toegankelijk is.

Burgemeester Gido Oude Kotte benadrukt het belang van deze digitalisering: “Mensen regelen steeds meer online en verwachten snelle en gebruiksvriendelijke toegang tot gemeentelijke diensten. De nieuwe website speelt in op deze behoefte en voldoet bovendien aan de laatste wet- en regelgeving.”

De teksten op de site zijn vereenvoudigd en geactualiseerd. De gemeente baseerde de nieuwe indeling op gebruikersonderzoeken en blijft dit monitoren voor verdere verbeteringen. Later dit jaar volgt de vernieuwing van de ‘mijnomgeving’, waar inwoners hun persoonlijke gemeentelijke gegevens en afspraken kunnen terugvinden. Ook andere gemeentelijke websites worden later nog aangepast.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 30 september 2024 om 21:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×