Integrale controle op FloraHolland gericht op criminele inmenging

Aalsmeer – Op donderdag 29 augustus hebben diverse overheidsinstanties, waaronder de politie Amsterdam en de Douane, een gezamenlijke controle uitgevoerd op het terrein van Royal FloraHolland in Aalsmeer en Uithoorn. De actie was gericht op het tegengaan van criminele inmenging in de sierteeltsector, die vanwege de vele internationale transporten aantrekkelijk is voor criminelen.

Tijdens de controle werden 29 vrachtwagens onderzocht. Een chauffeur werd gewaarschuwd wegens het ontbreken van een vergunning. Ook bezochten de instanties meerdere bedrijven voor preventieve gesprekken om bewustwording te vergroten. De controle leverde concrete signalen van criminele activiteiten op, wat leidt tot verdere onderzoeken door de Nederlandse Arbeidsinspectie.

De actie is onderdeel van de bredere samenwerking binnen de ‘Weerbare Sierteeltsector’, waarin overheid en bedrijfsleven gezamenlijk werken aan een veilige en integere sector. Het bevorderen van bewustwording en weerbaarheid tegen criminele praktijken is hierbij een belangrijk doel.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 2 september 2024 om 22:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×