Persoon verdronken tijdens 'Vuur en Licht'

Aalsmeer – Tijdens de jaarlijkse vuurwerkshow ‘Vuur en Licht op het Water’ is zaterdagavond een persoon verdronken. De politie en brandweer ontvingen rond 23.00 uur een melding van een “persoon te water” bij het Surfeiland. Direct werd een grootschalige zoekactie opgestart door onder andere brandweerboten, duikteams en de Reddingsbrigade. Rond middernacht werd het slachtoffer gevonden en aan wal gebracht, maar ondanks reanimatiepogingen overleed de persoon ter plaatse.

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval en biedt slachtofferhulp aan voor getuigen die hier behoefte aan hebben. Het incident vond plaats tijdens de drukbezochte vuurwerkshow aan de kade van de Kudelstaartseweg, die elk jaar duizenden bezoekers trekt. Getuigen meldden dat er “honderden mensen” om de zoekactie heen stonden, terwijl de feestelijkheden doorgingen.

De oorzaak van het incident is nog onbekend. De politie onderzoekt hoe het slachtoffer te water is geraakt. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven.

Dit incident is uiteraard een flinke domper op de verder prachtige en succesvolle vuurwerkshow, die met medewerking van o.a. Radio Aalsmeer werd georganiseerd en rechtstreeks werd uitgezonden op TV Aalsmeer. De muziek was voor de verschillende bootjes op het water te volgen via het FM-signaal van de lokale omroep.

Foto: Johan Stavast

Gepubliceerd: 8 september 2024 om 10:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×