Straatnamen van Farregatters voor Oosteindedriehoek

Aalsmeer – De straatnamen voor de eerste fase van de nieuwbouwwijk Oosteindedriehoek  zijn vastgesteld. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met 16 namen, die verwijzen naar bekende inwoners van Aalsmeer. De naamgeving is gebaseerd op een voorstel van de commissie Naamgeving Openbare Ruimte, waarbij speciale aandacht is besteed aan vrouwen en Farregatters. Dit zijn Aalsmeerders die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeenschap.

De nieuwbouwwijk, gelegen tussen de Legmeerdijk, Aalsmeerderweg en Nieuw Oosteinde, krijgt hierdoor een sterke lokale identiteit. De gekozen namen eren onder andere dokters, verzetshelden, kwekers en geestelijken. Voorbeelden van straatnamen zijn onder meer de Prof. Berghoefweg, Dokter Kaanweg en Coq Scheltensweg.

Via een participatieplatform konden inwoners zelf namen aandragen. Deze input leverde ongeveer 70 suggesties op, waarvan een deel is gebruikt in de eerste fase. De overige namen kunnen mogelijk worden toegepast in de volgende fases van de wijkontwikkeling.

De volledige lijst met 16 straatnamen die zijn vastgesteld: Prof. Berghoefweg, Dirk Helslootpad, Jan Bakkerpad, Dokter Bonlaan, Maus van Staaverenweg, Wiebe Koopstraweg, Dokter Kaanweg, Coq Scheltensweg, Gebr. Rutgers van Rozenburgweg, Joke van der Zwaanweg, Haasje Buijshof, Pastoor Roosjenhof, Greetje van Itterzonstraat, Wim Kammeraadstraat, Badmeester Geurtspad, Scheepsbouwer Hoogervorstpad. Uitgaande van het stratenplan is gelet op de plaatsing en toevoeging van straat/weg/laan/hof of pad.

Gepubliceerd: 20 september 2024 om 18:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×