Stichting ontwikkelingssamenwerking in Cultureel Magazine

Zaterdag 8 oktober zijn Jaap en Betty Kooij te gast in Cultureel Magazine. Zij vertegenwoordigen de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA). Deze stichting organiseert een presentatiebijeenkomst in de raadskelder van het Gemeentehuis Aalsmeer. Deze altijd druk bezochte avond zal in het teken staan van het thema: “Scholing en werk in ontwikkelingslanden”, aanvang 20.00 uur.

In het programma Cultureel Magazine van zaterdag 8 oktober zal “de stichting” uitgebreid aan het woord komen tussen 13.00 en 14.00 uur.

Een uitzending gemist? Geen nood, via Uitzending Gemist (klik hier) kunt u alles terugluisteren.

OSA is een stichting voor ontwikkelingssamenwerking. Opgericht in 1983 door de gemeente Aalsmeer in nauwe samenwerking met deskundigen. OSA beheert voor de gemeente Aalsmeer een budget voor ontwikkelingssamenwerking, waaruit iedere organisatie die aan de voorwaarden voldoet geld kan aanvragen.

In het bestuur van de stichting zijn personen gekozen met werkervaring en kennis van ontwikkelingssamenwerking. Zij komen uit diverse geledingen van de Aalsmeerse bevolking.

OSA werkt mee aan de totstandkoming van een wereld met rechtvaardige onderlinge verhoudingen tussen zijn bewoners met een duurzame productie en consumptie.

OSA stelt zich ten doel om ontwikkelingsprojecten, die een lokaal Aalsmeers draagvlak kennen, te ondersteunen door de projectgelden die hier worden ingezameld (minimaal € 150 en maximaal € 2.500) te verdubbelen. Het gaat daarbij vooral om projecten die een structurele bijdrage leveren aan de opbouw in een arm land, waarbij kinderen en vrouwen als belangrijkste doelgroepen worden gezien.

Voor meer informatie: klik hier

Gepubliceerd: 6 oktober 2011

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×