Watertoren gespreksonderwerp in Cultureel Magazine

Op 1 maart jl. is de nieuwe gebruiksovereenkomst voor het beheer van de watertoren tussen de gemeente Aalsmeer en de Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer (S.B.W.A.) ondertekend. Wethouder Gertjan van der Hoeven bekrachtigde namens de gemeente de overeenkomst en namens de stichting waren dit Dick de Kuijer (voorzitter) en Gert Jan Smith (penningmeester).

Zaterdag 24 maart zal Dick de Kuijer te gast zijn in het Cultureel Magazine om hier uitgebreid op in te gaan. Het Cultureel Magazine wordt wekelijks uitgezonden op zaterdag van 13.00 – 14.00 uur.

Gertjan van der Hoeven: “Ik ben heel blij dat met deze ondertekening  de openstelling van de watertoren voor het publiek ook de komende jaren  weer in vertrouwde handen zal zijn”.

Het beheer van de watertoren  lag tot voor kort bij de Stichting Aalsmeer 2000. Het nieuwe bestuur  neemt het beheer van de watertoren over van deze stichting, die de  afgelopen 5 jaar het beheer van de watertoren met volle inzet inhoud  heeft gegeven. Wethouder Van der Hoeven: “We zijn de Stichting Aalsmeer  2000 en alle vrijwilligers heel veel dank verschuldigd voor het feit dat  zij erin geslaagd zijn om de watertoren weer een centrale plek in de  Aalsmeerse samenleving te geven. Mede dankzij de inzet van Aalsmeer 2000  is de watertoren nu zo prachtig verlicht.”

Nu neemt Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer het stokje over en zal opnieuw begonnen worden de watertoren open te stellen voor publiek.  Samen met donateurs en sponsoren zal dit monument van de Aalsmeerders  blijven. Ter gelegenheid van  het tekenen van de overeenkomst was het  voltallige nieuwe bestuur naar het gemeentehuis gekomen. Naast de twee  ondertekenaars bestaat het bestuur uit Ria Bouwman, Alma de Jong en  Herman Scholten.

Daarnaast zal presentatrice Joke Wegman ook  Theodore van Houten aan het woord laten over een nieuwe “Talk of the  Town” op zondag 25 maart a.s.

 

Gepubliceerd: 22 maart 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×