Job van Gessel in Dragnet

Maandagavond 26 november is bij het muziekprogramma Dragnet de singer/songwriter Job van Gessel te gast. Hij was eerder te beluisteren bij Radio Aalsmeer met zijn toenmalige band ‘’The Rev’’, maar nu is hij solo gegaan en komt dit live laten horen. Hij zal ongetwijfeld zijn nieuwste single “(Won’t) Stop When It Starts To Go” ten gehoren brengen.

Het programma Dragnet is iedere maandagavond te beluisteren bij Radio Aalsmeer tussen 20.00 en 24.00 uur en wordt gepresenteerd door Jan Gravesteijn en Koen Overbeek.

Job van Gessel is een singer/songwriter geboren in Doetinchem, Gelderland.
Al jong kreeg hij door zijn vader, een liefhebber van 50- en 60er jaren muziek en verzamelaar van LP’s en singles uit die tijd,  de nummers van onder andere Elvis, The Beatles en The Stones met de paplepel ingegoten. Hij begon zichzelf op z’n achtste te leren spelen op de oude akoestische gitaar van zijn vader.
Toen hij op z’n elfde de oude elektrische gitaar van zijn oom kreeg en even daarna een versterker van zijn ouders, werd er steeds meer gespeeld. Nummers van Oasis waren erg populair en al snel kwam hij een aantal gelijk gestemde mensen tegen: de eerste band “Rain” was een feit.
Rond deze tijd begon hij steeds meer eigen nummers te schrijven. Eerst werden deze alleen maar op de slaapkamer gespeeld, maar al snel werd de stap gemaakt om deze ook met de band live te gaan spelen.
Nadat de band “Rain” ophield te bestaan, begon Job aan een formatie die later “The Rev” zou worden. Met deze band werden louter het steeds groter groeiende repertoire van zelfgeschreven nummers gespeeld en werd veelvuldig opgetreden door heel Nederland, met name op verschillende bandwedstrijden.
Na een aantal verschillende bezettingen viel uiteindelijk het doek voor “The Rev” vanwege verschillende interesses en prioriteiten van de bandleden. Ondanks het feit dat er niet meer in een band gespeeld werd, bleef Job wel nummers schrijven en opnemen voor zichzelf en andere artiesten. Eind 2012 besloot hij solo verder te gaan met een aantal bevriende muzikanten als ondersteuning. De eerste single van dit project is het nummer “(Won’t) Stop When It Starts To Go”.
Naast zijn werk als singer-songwriter werkt hij ook in een muziekwinkel als gitarenverkoper en heeft hij z’n eigen productiebedrijf JVG Productions.

Gepubliceerd: 23 november 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×